Temat: [S-MAX 2006-2015] Olej silnikowy do 2.0 TDCI
View Single Post
Stary 27-12-2016, 17:49   #310
citrovit
ford::advanced

Imię: Jacek
Model: S-Max STLine/EcoSport/Mustang GT
Silnik: 2,0 TDCI /1,0 EB/5.0 V8
Rocznik: 2019/2018/2022
Domyślnie Odp: Olej silnikowy do 2.0 TDCI

Cytat:
Napisał Mario_ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli szkoda kasy żeby wymieniać co 10tys myślę że jak nawet i na początek 15tys zrobię to i tak już dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ta formuła wychodzi ponad 20zł na litrze taniej ale czy warto na nią przejść? Skoro dla Forda robią i tym zalewają więc jakieś to normy spełniać musi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To wszystko zależy w jakich warunkach go eksploatujesz.Ja jeżdziłem tylko po autostradach i jeszcze jedno fabrycznie niemiał DPF-a-to bardzo ważne.Jeśli jeżdzisz głównie po mieście,małe dzienne przebiegi,dużo odpaleń na zimno-wymieniaj częściej niż instrukcja mówi.Mój przypadek jaki opisłem jest rzadko spotykany i raczej należy do eksploatacji w warunkach lekkich prawie idealnych dla silnika diesla i dlatego tyle wytrzymał.W twoim przypadku być może niewiele jezdzisz to jak zrobisz jedną,no może dwie wymiany w roku to naprawdę żadne oszędności lepiej wymienić częściej i mieć ten komfort psychiczny,że zrobiło się wszystko,żeby silnikowi było lepiejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Tak naprawdę to wszystko zależy od indywidualnego podejścia właściciela do autka.Pozdrawiam i szerokiej drogi.

Ostatnio edytowane przez citrovit ; 27-12-2016 o 18:07
citrovit jest offline   Odpowiedź z Cytatem