Trzeba brac pod uwage wiele czynnikow.
Po pierwsze matryca A119S ma mniejsza fizyczna rozdzielczosc niz A119.
Po drugie firmware jest w wersji 1.0. Nalezy oczekiwac poprawek. Tak bylo w A119. Trzeba pamietac ze wspolpraca Novateka i Sony dopiero sie zaczela.
Mozliwe ze obraz nie bedzie tak dobry jak w przypadku kamer typu G90. Zobaczymy, A119 dawala wyraznie mniej ostry obraz niz G90. Liczylem troche na dogonienie konkurencji.
Cytat:
|
MaXyM a gdzie to wyczytałem że moduł GPS jest nowy a do tego niekompatybilny że starą wersją? Ten który jest sprzedawany ma w opisie A119 A119S.
|
Tak Viofo podalo na dashcamtalk. Przy czym mozliwe, ze mamy do czynienia z bariera jezykowa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jest mozliwa wersja, ze nowe batche A119 sa wyposazane w nowy modul GPS, produkowany wspolnie dla obu kamer, patrz:
https://dashcamtalk.com/forum/thread...12#post-300104
Cytat:
|
Powiedzcie jeszcze do czego przydaje się gps, skorzystałem niedawno ze swojej kamerki na Policji i w sumie dobrze że nie mam gps choć prędkości była przekroczona o max 20km/h ale jednak..
|
Powiedzialbym przekornie, ze glowna zaleta jest stopka ze zintegrowanym konektorem zasilania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do predkosci, to chyba zawsze mozna wymazac zanim sie przekarze Policji jako dowod. Ale to taka czysta spekulacja pol zartem pol serio.
Mozna do tego podejsc inaczej: bedziesz jezdzil wolniej czyli bezpieczniej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.