View Single Post
Stary 29-12-2016, 10:38   #4
alfonso
ford::average

Imię: Hubert
Model: nie ma
Silnik: nie ma
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Wypadało by pogadać na temat nowych stawek za OC, co?

cyt.

" wezmę ze 3,4 pomidory, co?"
"no ale wiesz że hajsu tyle nie mamy?"
"no to wezmę dwa..."
po 5minutach stoją obok lodówki i zastanawiają się które piwo brać, te za 4,15 czy może więcej puszek po 2,99!

To jest prawdziwa historia widziana przeze mnie w sklepie Topaz w Wawie 23 grudnia. Młoda para z dzieckiem za rączkę i drugim w wózku!

500+ to powiększanie dziury budżetowej i pogłębianie patologii bo tam gdzie bym nie pojechał na wiochę do znajomych i tam gdzie biorą 500+ picie wzrosło o 100%!

A co do OC to dlaczego w Polsce nie ma OC na dni, na tygodnie, na miesiące, na sezon??
Wiekszość starszych ludzi zimą nie korzysta z auta a płacić trzeba! Nie można było by iść i wykupić sobie OC na tydzień by pojechać np. gdzieś
na święta? Trzeba na rok z góry mimo tego że pół zimy auta starszych ludzi stoją bez ruchu na parkingach?
U Niemców można w każdej chwili wyrejestrować auto i trzymać bez tablic w garażu!
Mam ochotę wyjechać, idę po tablice, dostaję żółte, opłacam OC na miesiąc i śmigam!
To samo w Szwecji i Norwegii! Identycznie!
Odszedłem z forum 04.01.2017 10:50, po tej dacie wszystkie zapytania skierowane do Mnie zostaną bez odpowiedzi.

Ostatnio edytowane przez alfonso ; 29-12-2016 o 10:42
alfonso jest offline   Odpowiedź z Cytatem