View Single Post
Stary 29-12-2016, 12:19   #7
emte3
ford::advanced

Imię: Mirek
Model: KUGA ST LINE X AWDi S MAX II
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2020 i 2016
Domyślnie Odp: Wypadało by pogadać na temat nowych stawek za OC, co?

Co Wy z tym 500+?
Patologia była, jest i będzie, ja znam wiele rodzin, gdzie te właśnie dodatki niemal "uratowały" i w których ani złotówka nie jest wydawana na alkohol, gdy są inne ważniejsze wydatki- na dzieci.
Znam przypadki, jeszcze sprzed 500+ gdzie socjal był marnotrawiony i cała pomoc przelewana- dosłownie.
Pasożyty żerujące na pomocy socjalnej znajdą się wszędzie, nie jest to jedynie nasz rodzimy problem, podobnie jest w DE, UK czy Stanach.
Nie oceniam negatywnie tego programu, mam jedynie zastrzeżenia co do zasad, na podstawie których jest wypłacany.
Moim zdaniem winien on obejmować wszystkie dzieci bez wyjątku,
nie jesteśmy 3 Światem i nasze Państwo przy rozsądnym gospodarowaniu budżetem na to stać.

Dla jasności- proszę mi nie zarzucać sprzyjania tej czy innej partii, a do obecnego obozu władzy mam od wielu lat negatywne nastawienie, nigdy im nie sprzyjałem, nie głosowałem i to się nie zmieni.

ps. A 500+ nawet Atletico promuje, choć tam jest to chyba Plus 500 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
emte3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem