(nie mam nic wspólnego z ubezpieczalniami)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziwi mnie brak świadomości nt. realiów wypłacania odszkodowań i wszechobecne narzekanie ...
Mnie akurat podwyżki OC nie dziwią, wystarczy realnie spojrzeć na cały proces odszkodowawczy, od opłacenia składki do wypłaty odszkodowania.
Zarobki w różnych krajach są różne, ale odszkodowania za już wszędzie w podobnej wysokości. Chcecie płacić 100zl za rok za OC? Proszę bardzo, ale nie oczekujcie napraw na oryginalnych częściach, tylko od razu dajcie mechanikowi gumowy młotek, Poxilinę i stertę kartonów, żeby Wam auto naprawił.
Sprawdźcie sobie ile w ASO kosztuje wymiana zderzaka z wypełnieniem i mocowaniem, dajmy na to w FF mk1 z pierwszego posta.
U mnie kosztowało 3700 zł. Jakie ubezpieczenie płacił sprawca stłuczki? Pewnie z 300 zł - czyli ponad 10 osób składa się na jedno odszkodowanie. A to było dość "tanie" odszkodowanie.
Uszczerbek na zdrowiu w wypadku? (Nie miałem i nikomu nie życzę!) Oczywiście każdy by chciał kasę ... Ale płacić za ubezpieczenie to już nie ...
Ot, polska mentalność...
Acha, no i znowu dyskusja zarobki vs ceny... sorry ale to są słabe argumenty... Tylko ile kosztuje nabiał, mięso, wędliny, pieczywo ... Tego już nikt nie mówi, bo w EU ceny 4-5x wyższe niż w PL.
Wysłane z mojej Moto X Play przy użyciu Tapatalk
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.