View Single Post
Stary 29-12-2016, 19:21   #18
R_u_f_u_s
ford::average

Imię: Piotr
Model: C-Max
Silnik: 1,5 TDCi
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wypadało by pogadać na temat nowych stawek za OC, co?

Kolego, stawki są z początku 2016, pokazane zapewne jedynie żeby pokazać wielkość różnic i dobrze wiemy że nijak się mają do obecnej rzeczywistości Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ja za swoje Mondeo we wrześniu zapłaciłem 1600 zł za full pakiet, co się tylko dało. Z ciekawości zrobiłem wycenę przed świętami. I jaka teraz jest kwota? Ponad 2500 zł. Ile będzie we wrześniu 2017? Czas pokaże. Nastawiam się na ok. 3000.

Podajesz przykład Malucha sprzed 20 lat - nie uważasz, że to kiepskie porównanie? Blacharz brał 80 zł, teraz biorą po 500 za element. PZU wypłaciło kasę? Fajnie, wpadło Ci trochę PLNów do kieszeni. A jakie były w kraju średnie zarobki? Nie chcesz chyba powiedzieć że PZU dało Ci więcej kasy niż kosztowała naprawa? Zauważ, że teraz taki wałek nie przejdzie.

U mnie FF robiłem bezgotówkowo - był to rok 2012. Vienna Insurance Group wyceniła naprawę na 1200 zł na nieoryginalnych częściach i jeszcze odejmując 40% kwoty jako amortyzacja. To dopiero jest oszustwo!
Zostawiłem samochód w ASO, zrobili bez problemu w 4 dni. Pokazali tylko fakturę.

Pracujesz za granicą, ale myślenie chyba dalej masz polskie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przyznaj się, przeliczasz ceny w sklepach podczas zakupów i za każdym razem mówisz pod nosem, że drogo? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Też tak miałem, przeszło mi szybko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Oczywiście wspieram lokalne sklepy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z marnowania połowy weekendu w hipergigamarkecie zagranicznej marki zakupy robię w lokalnym markecie, którego właściciel ma tylko 2 sklepy, za to personel jest miły, wszystko świeżuteńkie, dużo promocji. Oczywiście wszystko (poza promocjami) jakieś 10% droższe. Czy warto? Oczywiście! Zakupy zajmują 15 minut, a nie 3h Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , żona nie wyda kasy na shopping - same plusy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , a ja mogę sobie wybierać spośród manufakturowych piw, których na próżno szukać w sieciówkach. Same plusy - polecam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez R_u_f_u_s ; 29-12-2016 o 19:26
R_u_f_u_s jest offline   Odpowiedź z Cytatem