Cytat:
|
A ja muszę co 8-9 tyś. ze względu na DPF. Po prostu rozcieńcza się z paliwem. Z tymże ja używam auta właściwie tylko po mieście.
|
Mam auto ponad rok raz wymieniłem olej po kupnie po przejechaniu 3tys mimo że niby był świeżo wymieniany. Od swojej wymiany zrobiłem 12tys co daje 15tys km od kilku dni pierwszy raz Zobaczyłem komunikat wymień olej nie wiedziałem że taki istnieje komunikat
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to co ile Tobie wyskakuje ten komunikat? Tym bardziej nie wiem kiedy ostatnio u mnie była kasowania inspekcja przez poprzedniego właściciela. Też mam dpfa
Bump:
Cytat:
|
Witam zakupiłem nie dawno s maxa z roku 2013 silnik 2.0 TDCi 163 km sprowadziłem osobiście z De. Samochód był serwisowany do końca w serwisie Forda,po przyjeździe odstawilem go do polecanego warsztatu,, Garage auto serwis "w Warszawie z dobrymi opiniami na serwis ok na wymianę wszystkich filtró w i oleju. Moje pytanie odnośnie oleju serwisant zalał Mobil 1 ESP formula 5 w 30 twierdzi że to bardzo dobry olej z górnej półki do silników diezel z dpf czy ten olej jest ok?bo po przyjeździe do domu wszedłem na stronę mobila i tam wpisując dane samochodu wyskoczył mi Mobil super 3000 x1 i obawiam się trochę czy ten ESP będzie dobry
|
W jego opisie specyfikacji powinieneś wyczytać czy jest zgodny z wymaganiami itd.