View Single Post
Stary 30-12-2016, 17:11   #4879
ITPro
ford::average

Model: MK5
Silnik: 2.0 180KM
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał dirkdiggler Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W obecnie użytkowanym passacie b7 takiego przycisku nie ma a system keyless wymaga po prostu smyrgnięcia klamki dłonią. I to mnie niesamowicie denerwuje bo nie działa dobrze, czasami zamyka, a czasami nie. Czasami trzeba kilkukrotnie przesunąć dłonią po klamce żeby zaskoczył. Jak klamka jest brudna to w ogóle lipa. Wielokrotnie zdarzyło mi się zostawić auto otwarte.

Jak jest w mk 5???
Aby nie było "problemów":
- przy otwieraniu należy złapać za klamkę, poczekać na dźwięk ryglowania i pociągnąć za klamkę otwierając drzwi
- przy zamykaniu należy DOTKNĄĆ karbowanego pola na klamce, można to robić gołą dłonią lub w rękawiczkach
- podczas mycia trzymać kluczyk w samochodzie

Już paru użytkowników pisało, że nie umie prawidłowo otwierać drzwi, a to dlatego, że szarpali od razu za klamkę zamiast ją złapać i poczekać na dźwięk rygla - wszystko dzieje się w sekundę więc wystarczy robić to zgodnie z procedurą. Nie zauważyłem aby brud wpływał na działanie systemu.
ITPro jest offline   Odpowiedź z Cytatem