View Single Post
Stary 30-12-2016, 19:26   #663
alfonso
ford::average

Imię: Hubert
Model: nie ma
Silnik: nie ma
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: zbliża się wymiana oleju jaki wybrać ?

Cytat:
Napisał kumpel Fordzika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moim zdaniem w tej globalnej globalizacji to założę się, że nawet firmy które kiedyś szanowaliśmy, ceniliśmy teraz walą nas po rogach
Dokładnie to samo myślę. Philips, Sony, JVC, Toshiba i wiele innych. To tylko odsprzedana marka i ta sama fabryka w Chinach. Sądzę że z tymi olejami będzie podobnie.
Zerknijcie, wygrzebane w 5 minut:

Motul
GM Opel
Valvoline
Total
Mobil
Shell
Castrol
Lotos
Elf
RevLine
Honda Oem
Fanfaro
Fuchs Titan
JCB
Mopar
Granit
Millers
Motorcraft Ford
Toyota Eco
Amsoil
UltraTotal (Mazda)
Specol
K2
Pemco
Orlen
Aral
Liqui Moly
Gulf
Stiga
Belray
Putoline
Eni-Agip
ADWA
Petronas
Texaco
Subaru CO
Nissan
Motrio Renault&Dacia
TurboSyn (Hyundai&Kia)
Mannol
Motorex
XADO
Penrite

i to nie wszyscy tylko pierwsze 5 zakładek z googla.
Jak myślicie, każdy z nich ma własne fabryki i laboratoria czy większość zamawiana u tego samego producenta z tej samej beczki a na miejscu tylko loga dodane???

Zobaczcie: Modecom, Kiano, Lark, Kruger&Matz, Goclever, NTT, WACOM, Overmax, Prestigio, Shiru, Trak, Ainol, Navroad, Nordvision, Globo, Lifetab, Genbox, Esperanza
to te same fabryki! Często bywa tak że 10 róznych tabletów tłucze ta sama firma.
Na koniec wgrywa się inne firmware i zakłada przedni panel z tylną obudową z innym logiem pod importera.

Jak myślicie?
Z olejami ten sam numer?

I teraz zamówię sobie jako importer 1.000.000 litrów 5W30 od Chińczyka, dodam logo WARSZAWSKI OLIO SILNIKOWY i będę gonił.
Zaraz po mnie drugi 1.000.000 litrów weźmie ELF i będzie gonił z logiem ELFa.
Po ELFIE i Orlen i ARAL i inni też wezmą po kilka mln. litrów i nakleją własne loga i co najważniejsze ... CENY!

Z olejami dzisiaj to tak jak płakać w dzisiejszych czasach nad wyższością Panasonica i Sony nad LG!
Wyżej to one stoją jedynie na pułkach w skelpach i są na wyższych przedziałach cenowych, he he
Odszedłem z forum 04.01.2017 10:50, po tej dacie wszystkie zapytania skierowane do Mnie zostaną bez odpowiedzi.

Ostatnio edytowane przez alfonso ; 30-12-2016 o 19:34
alfonso jest offline   Odpowiedź z Cytatem