Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 31-12-2016, 00:40   #3622
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał arpo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Leniuch nie wychodzi w sumie aż tak kosmicznie drożej. Powiedzmy, że różnica jest w cenie roboty.
Leniuch kosztuje 300PLN, wtyczkę uzbrojoną kupisz za 50. Do przylutowania jest 12 kabelków, z czego 10 masz w quadlocku radia, a dodatkowe 2 to mikrofon, który trzeba przeciągnąć albo do słupka, jak jest ten kawałek kabla już w aucie, albo do podsufitki samej.

Dokładałem/zmieniałem BT w pięciu samochodach, w moim był tylko kabelek z podsufitki do słupka, w aucie kolegi z pracy nie było nic, w innym C-Maxie była przeróbka MONO 488 przedlifta na 112 USB poliftowe, w S-Maxie też była przeróbka z bardzo starego 488 na 112 USB.

Nie zauważyłem, żeby jakoś więcej roboty było z dołożeniem pełnej wiązki. Jak tylko kabel nie jest obcięty przy samej wtyczce, tylko ma z 15cm, to idzie bardzo sprawnie. Moduł spokojnie mieści się pod radiem, nie trzeba się bujać w przeciąganie kabla do miejsca gdzie jest fabrycznie montowany, nie trzeba się męczyć z pajączkiem. Najwięcej zabawy jest w sumie z przeciągnięciem kabla do mikrofonu.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem