Temat: [Mondeo 2007-2014] Przeciekający fabryczny szyberdach
View Single Post
Stary 31-12-2016, 12:30   #93
massi
ford::average

Model: Mondeo mk4 kombi
Silnik: 2500T
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Przeciekający fabryczny szyberdach

Jeszcze nie wymieniłem tych wężyków z szyberdachu czekam aż będzie trochę cieplej. Poza tym nie wiem jak odchylić podsufitkę i ściągnąć te poszycie przy szybie.

Zastanawia mnie czy źródłem mokrych dywaników może być co innego niż szyberdach ?
Na zimę szyberdach zakleiłem wazeliną i jak na razie trzyma nie przecieka. W ASO wyczyścili mi te przewody z szyberdachu. (co ciekawe jak im mówiłem o szyberdachu to się bronili przed nim i nawet go nie dotykali). A dywaniki jak były mokre tak są nadal. Trzy miesiące temu kiedy odkurzałem samochód na dywanikach od spodu widać mokre plamy na dwóch tylnych dywanikach, a przedni pasażera był cały mokry. Mam takie wrażenie, jakby woda od spodu wyciekała w jednym miejscu. Gdyby było to od szyberdachu to mokry dywanik powinien zaczynać się od góry. Czy się mylę??? Dwa dni temu podczas mrozów odwróciłem dywaniki i wszystkie miały lód w jednym miejscu, nie na całym.

Czy mogę mieć jakaś dziurę od spodu?? Może woda jakoś od dołu wpływać do środka? da się jakoś to poszycie pod dywanikami ściągnąć ????

Zaznaczyłem miejsca gdzie są zawsze mokre wilgotne.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zdjęcia mokrych od spodu dywaników.
massi jest offline   Odpowiedź z Cytatem