Kaan1 dzięki. Dziwię się tylko temu, że jest mowa o subwooferze. On podobno nie bierze nie udziału w całym systemie redukcji szumów. Może nie powinienem mówić "on" tylko "one" bo wg Ford Polska ja mam dwa suby. Mam sporą zagadkę z tym systemem. Być może ja się już tak zafiksowałem z tym buczeniem że szukam dziury w całym. Byłem dwa dni temu u TEDI_K, poprzeglądał mi auto od strony softu i wszystko jest oki. Być może moja ingerencja w głośniki (odłączenie wysokonapięciowego akumulatora) spowodowała jakieś rozregulowanie modułu aktywnej redukcji szumów więc Tadeusz przywrócił mi ustawienia fabryczne, przynajmniej z założenia. Mam wrażenie że teraz ten system raz działa a raz nie. Najbardziej jest to wyczuwalne właśnie w chwili jak silnik spalinowy "startuje". Czasem jednak jest tak cicho jak uważam że było fabrycznie. We wtorek jestem umówiony w ASO żeby mi wgrali nowy ACM - takie zalecenie od tedi_k. Mam też dziwne wrażenie że ten mój moduł czasem chce mi robić tło akustyczne jakby to był Mustang. Być może np w tym "mniejszym" mustangu jest coś takiego aby poprzez głośniki udawał tego 5.0....idąc tym tropem, że racji tego że zarówno hybryda jak i mustang są na chwilę obecną najbardziej amerykańskie (50% fusionów w USA to hybrydy), to może one mają dokładnie ten sam moduł, który ma dwie lub trzy ścieżki dźwiękowe, jedna do mustanga, jednak do hybryda i jeszcze jakaś inna.......i u mnie po prostu soft "puszcza" mi ścieżkę do Mustanga
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jakkolwiek absurdalnie to brzmi (wiem poniosło mnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) to jednak w dzisiejszej motoryzacji coś takiego by mnie nie zdziwiło!