Temat: [Mondeo 2014- ] Modyfikacje, konfiguracje co można ?
View Single Post
Stary 31-12-2016, 22:20   #2008
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Modyfikacje, konfiguracje co można ?

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niezbyt dokładnie kolega patrzy... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A kolega jak zwykle nie czyta uważnie - albo czyta to co chce przeczytać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tak jak pisałem TMC nie ma w żadnej wersji opisanej jako:
ICE-audio sred.wers.(1C)z lacz.+DAB

Może natomiast być w ICE-2. podw./5.kan./Tmc/Dab
Dlatego osoba rozglądająca się za sprzętem z TMC, powinna w pierwszej kolejnośc oodrzucić ten opisany n aliście @SRS jako +DAB - te na pewno nie mają TMC

Wątpie czy ktoś na froum rozumie dlaczego Ford mnożył konfigurację i raz pisał Dab a raz +DAB i czy są jakieś różnice z punktu widzenia oprogramowania (jak wspominałem wybrane odbiorniki DAB umożliwiały upgrade software do DAB+). Pamiętaj że DAB+ tak naprawdę był rozpowszechniany w okresie kiedy MK5 wchodziła na rynki w Stanach a dwa lata póżniej w Europie. Oznacza to, że w momencie rozpoczęcia projektowania (2008-2009 rok) zakładanie standardu DAB+ mijało się z celem i w tym okresie powstawało wiele odbiorników w standardzie DAB z możliwością uprade do DAB+.

Sync2 czy Sync 3 nie zmieni sytuacji, że powiadomienia TMC np. w Polsce są spóźnione. Jeśli ktoś (jak np. ja) używał równocześnie Google maps i np. Here Maps to sam dobrze wie, że obserwowane 10-15min opoźnienia w infromacji o korkach powoduje, że produkt Here Maps znika rynku bo każdy korzysta z Google maps. I dlatego TMC tak jak działa nie ma sensu -więcej korzyści przynoszą mapy Google w Sync 3. A system redukcji szumów i dodatkowe mikrofony - pewnie czytałeś inne wątki - to raczej opcja którą należy brać fabryczną - jeszcze nie słyszałem aby ktoś dodał to do jakiegoś auta i miało to ręce i nogi.
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem