View Single Post
Stary 01-01-2017, 00:36   #121
Juka7
ford::beginner

Imię: Jerzy
Model: Ford Edge
Silnik: 3,5
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: 2.0 TDCI szarpanie w trakcie stałej prędkości.

Cytat:
Napisał Robert 68 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dlatego ja mając problem zlecam diagnostykę w ASO Ford-a. Tak jak napisał @piotrek305 prawidłowa diagnoza to podstawa.
I tutaj się zgadzam. Prawidłowa diagnoza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Szarpanie (nierówna praca silnika) przy ok. 2k dopadło mnie zaraz po kupieniu mojej Kugi (2l tdci 175k km). I tak było przez rok. Przeczytałem cały ten wątek i hmmm... nic mnie nie przekonało do działania. Aż po przejechaniu ok 25k km zajechałem do ASO z tym problemem. Diagnoza z komputera: "Coś w układzie paliwowym..." (niestety nie rozdają wydruków). Wyraziłem zgodę na wymianę filtra paliwa - bo to jedyne co mieli do zaproponowania. Na jeździe próbnej szarpał dalej. Pan z serwisu zrobił koparę i nic nie zaproponował. Filtr miałem nie zmieniany więc odpuściłem. Pojeździłem jeszcze 6k km i przyszedł czas na rozrząd i łożyska w alternatorze. Po zamontowaniu zregenerowanego alternatora autko nie chciało zapalić. I dzisiaj znalazła się przyczyna nierównej pracy silnika. PĘKNIĘTY PRZEWÓD PALIWOWY na przegubie przed pompą ssacą. Niezbędne manipulacje z filtrem paliwa przy demontażu i montażu alternatora chyba pogłębiły usterkę. Po wtłoczeniu paliwa gruszką w ten przewód ujawniło się miejsce uszkodzenia. I tyle. Przewód załatany (02.01.2017 zamówię nowy) silnik nie szarpie i zrobił się jakby żwawszy. Wygląda na to, że przez rok miał powietrze w paliwie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku życzę wszystkim klubowiczom.

Ostatnio edytowane przez Juka7 ; 01-01-2017 o 12:44
Juka7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem