View Single Post
Stary 01-01-2017, 07:12   #698
yacekb
ford::average

Imię: Jacek
Model: Ford Focus Active X FL
Silnik: 1.0 125 KM MHEV
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: zbliża się wymiana oleju jaki wybrać ?

Cytat:
Napisał ignas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla fanatyków:
Nie twierdzę, że trzeba stosować olej Castrola - może to być Castrol, ale równie dobrze dowolny inny olej spełniający normy podane przez producenta silnika.
Cytat:
Napisał ignas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W drugim roku zmieniłem na 5w-30 z tego względu, że w owym sklepie internetowym powiedzieli mi, że zmieniła się rekomendacja Ford dla tego silnika i zalecany jest 5w-30 (z tego co pamiętam to 5w-20 miał być nadal dopuszczalny, ale 5w-30 miał być "pierwszym wyborem").
Cytat:
Oczywiście, że mogę: leją mi w ASO taki olej, jaki im dostarczę (zakładam ich uczciwość), bo samemu przywożę wszystkie materiały:
- 1. rok: Castrol Magnatec Professional E 5w-20 (WSS-M2C948-B),
- 2. i 3. rok: Castrol Magnatec Professional A5 5w-30 (WSS-M2C913-C/WSS-M2C913-D).
Bardzo dziękuję za konkretna odpowiedź , z wymianą postąpię tak jak Ty , na druga wymianę przyjadę ze swoim olejem , nie wiem czy to będzie Castrol , ale będzie spełniał normę 913-C . Pozdrawiam.
yacekb jest offline   Odpowiedź z Cytatem