Temat: [Mondeo 2007-2014] Dźwięk łańcucha łączącego wałki
View Single Post
Stary 01-01-2017, 11:58   #21
blockout
ford::average

Imię: Tomasz
Model: Mk4
Silnik: 2.0 tdci 140km
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Dźwięk łańcucha łączącego wałki

Cytat:
Napisał aprox99 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja wymieniam paski rozrządu i niczego nie ustawiam,po prostu robię znaki na pasku i kołach zębatych,potem przenoszę to na nowy pasek i po montażu kręcę wielokrotnie silnikiem kontrolując położenie tych znaków.Jeszcze nigdy nie było problemów.Szczerze mówiąc te blokady to dla kogoś co nie ma pojęcia jak silnik pracuje .Ostatnio robiłem tak w Grande Punto i było ok chociaż silnik ma przestawiane fazy rozrządu
Tak tylko przy starym rozrządzie ktoś to zrobił niedbale bo po zablokowaniu wałka rozrządu nie można było włożyć blokady na koło zamachowe więc coś było nie tak i postanowiłem ściągnąć pokrywę rozrządu żeby skontrolować łańcuch i wałki i tam wszystko okazało się ok i dopiero wtedy zobaczyłem że ta blaszka na kole zamachowym jest uszkodzona a wątpliwości mam co do regulacji na kole zębatym wału bo jak wiemy nie jest pasowne do klina tylko jest luz o ok pół zęba a to sporo.
blockout jest offline   Odpowiedź z Cytatem