Mam jakieś rozdwojenie jaźni z tym ProKitem. Oprócz tych sprężyn mam też aktywne amory IVDC (Comfort/Normal/Sport).
Moje odczucia są takie, że jest sztywniej. Dużo nie. Ale ile to dużo? Na 20'', ProKicie i ustawieniu Sport S-Max idzie asem w każdych warunkach. Został bym przy tym bo stabilność samochodu w zakrętach i podczas szybkiej jazdy autostradą jest świetna. Problemem dla mnie okazał się hałas. Słychać wszystkie łaty w drodze i to mi najbardziej przeszkadza. Nie tyle, że dobija bo dobija mniej niż fabryczne ale to, że wszystkie dźwięki przenosi do środka. Mi zestaw ProKit i IVDC nie odpowiada i wracam do seryjnych sprężyn.
Z drugiej strony jeżdżę teraz na zimówkach 235/50R18 i mam wrażenie, że co zakręt to się kładą i jest niefajnie. Wydaje mi się, że złotym środkiem pod tym względem będzie dla mnie 19'' z kaloszami w fabrycznym rozmiarze. Mowa o zimie bo na lato to raczej 20'' zostanie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.