Cytat:
|
Z całą sympatią dla Pana Sławka - to nie jest "jego" metoda, tylko coś, na co wpadły firmy produkujące sprzęt do dynamicznej wymiany oleju w skrzyniach... Na podobnej zasadzie opracowały np. przystawki do VAGowego DSG...
|
Ja też jestem sceptykiem. Pytanie czy faktycznie ta wymiana dynamiczna jest tak idealna, czy to raczej zaspokajanie potrzeb rynku.
Bo na razie to wszystko co czytałem brzmi jak marketingowe slogany i trochę magii (" "Clou programu" jest w procedurze pracy maszyny do dynamicznej wymiany oleju...").
Oczywiście nie twierdzę że to nie działa, bo musi działać. Ale chciałbym poznać np badania zanieczyszczeń oleju po wymianie statycznej, po dwóch wymianach statycznych i po wymianie dynamicznej.
W przypadku tradycyjnych hydraulicznych skrzyń to się sprawdzało, ponieważ tam dało się spuścić jedynie 40-60% oleju, reszta pozostawała m.in. w konwerterze.
W przypadku PS zlewamy ok 83% oleju, więc przy podwójnej statycznej wymianie zostaje poniżej 3% starego oleju.
Analogicznie, przepompowywanie nowego oleju przez filtr można porównać do dolewania czystego spirytusu do szklanki czystej wody poprzez ciągle naprzemienne wylewanie 1 łyżeczki wody i dolewaniu 1 łyżeczki czystego spirytusu. Ciekawe mnie po jakim czasie osiągnęlibyśmy stężenie 97% alkoholu.
Cytat:
|
W maszynie do dynamicznej wymiany oleju widać co jest "na wejściu" (czyli co wchodzi z PowerShifta) i co wraca z powrotem. Najogólniej - "wchodzi błoto", "wraca czysty olej".
Patrzenie na te przeźroczyste wężyki jest na prawdę pouczające...
|
Patrzenie na to co zlewasz i co wlewasz podczas wymiany statycznej, jest równie pouczające.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.