Cytat:
|
Rosną wszystkie auta Forda. Ka, Fiesta jak i Focus.
Z tego co słyszałem Ford zdaje się ciut wyhamowuje z downsizingiem i po przygodzie z 1,5 ma wrócić na 1,6. Ale powodów zupełnie nie znam...jak również nie wiem czy można to uzna za wiadomość sprawdzoną.
|
Ale mk5 zmalało... astra zmalała.. insignia rośnie ale dietetycznie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. gdyby nie brak miejsca w srodku i hałas przy wiekszych predkosciach to bralbym focusa pod uwage jako kolejne auto sluzbowe. Nowej fiesty tez na horyzoncie jeszcze nie widac, cos ford sie mocno zatrzymal w odnawianiu floty. Poza nowym Edge to same lifty. A konkurencja napiera. Z racji okazji i rabatów na koniec produkcji starego modelu zalapalem sie na promo stulecia i zmieniam sztandar na opla ale wciąż oglądam się na mk5.. ehh.
Downsizing mi nie przeszkadza, byle auto miało czym jechać. Czy to jest 1.4 czy 2.0 w dokumentach to kwestia przywykniecia, 5 lat temu jak ludzie uslyszeliby mondeo kombi benzyna 1.0 to uznano by to za zarcik, fakt ze to malo popularna wersja ale jezdza takie wynalazki i zbieraja sie lepiej niz stare 1.6 mpi. Nie mowie o zywotnosci i awaryjnosci bo w aucie sluzbowym jedno i drugie mnie nie martwi.
Prywatnie bez stresu rozwaze 1.0 ecoboost w fiescie bo przy prywatnych przebiegach to auto mnie przezyje zanim downsizing wyjdzie mi bokiem.