View Single Post
Stary 03-01-2017, 14:13   #3579
Touch'n'go
ford::average

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał foni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rosną wszystkie auta Forda. Ka, Fiesta jak i Focus.
Z tego co słyszałem Ford zdaje się ciut wyhamowuje z downsizingiem i po przygodzie z 1,5 ma wrócić na 1,6. Ale powodów zupełnie nie znam...jak również nie wiem czy można to uzna za wiadomość sprawdzoną.
Ale mk5 zmalało... astra zmalała.. insignia rośnie ale dietetycznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. gdyby nie brak miejsca w srodku i hałas przy wiekszych predkosciach to bralbym focusa pod uwage jako kolejne auto sluzbowe. Nowej fiesty tez na horyzoncie jeszcze nie widac, cos ford sie mocno zatrzymal w odnawianiu floty. Poza nowym Edge to same lifty. A konkurencja napiera. Z racji okazji i rabatów na koniec produkcji starego modelu zalapalem sie na promo stulecia i zmieniam sztandar na opla ale wciąż oglądam się na mk5.. ehh.

Downsizing mi nie przeszkadza, byle auto miało czym jechać. Czy to jest 1.4 czy 2.0 w dokumentach to kwestia przywykniecia, 5 lat temu jak ludzie uslyszeliby mondeo kombi benzyna 1.0 to uznano by to za zarcik, fakt ze to malo popularna wersja ale jezdza takie wynalazki i zbieraja sie lepiej niz stare 1.6 mpi. Nie mowie o zywotnosci i awaryjnosci bo w aucie sluzbowym jedno i drugie mnie nie martwi.

Prywatnie bez stresu rozwaze 1.0 ecoboost w fiescie bo przy prywatnych przebiegach to auto mnie przezyje zanim downsizing wyjdzie mi bokiem.
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem