Cytat:
Koledzy na prawdę wierzą w ten bełkot pseudo-znawców-pismaków czy też trochę tu sobie dworują? Bo się pogubiłem... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Chyba nie nadążasz
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bezpieczeństwo oprogramowania to teraz najbardziej gorący problem w działach projektowania firm motoryzacyjnych - i nie chodzi o ochronę dostępu do sieci i zasobów IT w branży by grupa amatorów nie miała dostępu do licencji np. nawigacji, ale o bezpieczeństwo i hermetyczność oprogramowania zainstalowanego w pojeździe. Bez znaczenia jest czy ty się na tym znasz czy nie, czy robisz dobrze czy źle - za efekt końcowy odpowiada producent samochodu w ten czy inny sposób: prawnie, biznesowo lub wizerunkowo gdy pojawi się problem - nikt nawet nie chce ryzykować podejrzeń, że oprogramowanie producenta mogło być przyczyną wypadku czy tragedii.
Wiem że to co piszę może nie jest wygodne dla osób żyjących z modyfikacji oprogramowania, ale taka jest rzeczywistość i realia. Wystarczy popatrzeć, że żaden z producentów systemów "autnomicznej jazdy" nie odważy się nawet tego nazwać po imieniu a jedynie "asystentem", a nawet głupie uruchomienie nawigacji w MK5 rozpoczyna się od komunikatu za co producent nie ponosi odpowiedzialności - i to nie są żarty
A jeśli uważasz inaczej to myślę że powinineś w pierwszej kolejność zacząć usuować klientom komunikaty i ostrzeżenia producenta
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.