View Single Post
Stary 03-01-2017, 16:51   #380
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Plug & Play - dodawanie elementów wyposażenia

Dziękuję bardzo wszystkim.
Z racji że po 18-tej już jest ciemno - to raczej w tygodniu nie będę miał kiedy do tego usiąść, ale kto wie czy na weekend nie uda mi się tym pobawić.
@arturek - ja to Ci w ogóle już dawno piwo wiszę. Jeszcze raz dziękuję - jak zwykle.
@mayak - o ile panel (cały) może (kto wie) się różnić między sobą, o tyle sam wkład (ta opuszczana winda) czyli uchwyt na okulary na moje oko wygląda wręcz identycznie i ma identyczne wymiary. Jak się będę brał za to, to planuje to nagrać, bo taki "upgrade" naprawdę mi umili moje autko.

Cały uchwyt na okulary (wraz z lusterkiem) bezproblemowo wyciągnąłem z panelu i przykładałem na oko w aucie do swojego panelu, to wygląda rozmiarowo identycznie, z zewnątrz nawet wygląda że jest to samo, tyle że różni się że ma właśnie lusterko.

Postaram się podrzucić jakąś fotkę porównawczą w międzyczasie zanim to rozbiorę.

Cytat:
Napisał arturek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gdy to wyjmiesz, to zobaczysz śruby torx (gwiazdka) które nalezy odkręcić
Właśnie to mnie najbardziej zastanawiało, bo mam przecież panel na stole i widzę gwinty, więc tak myślałem że jakoś do tych śrub trzeba się dostać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Głupi ja - mogłem się domyślić sam, ale pewnie najpierw musiałoby być chociaż piwo na stole, żeby potem zaczęła działać logika plastikowych klocków

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@edmun - najpierw trzeba wyczepić tą część panelu z mikrofonem. Wtedy widać śruby, o których pisze @arturek . Po odkręceniu śrub trzeba uważać by cały panel nie poleciał Ci na dół i nie poobrywał tych delikatnych taśm zasilających oświetlenie LED RGB.
Właśnie o tym pamiętałem, chyba nawet Ty mi to wspominałeś dawno temu jak zamawiałem ten panel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jeśli ten upgrade mi się uda, to następnym na pewno będzie podświetlana gałka zmiany biegów i podświetlane progi. Linków proszę nie podrzucać bo na razie i tak mnie nie stać, żeby cokolwiek sobie znowu kupić.

Niestety adaptacyjny tempomat nie jest chyba mi pisany, bo jest trochę dużo z tym zachodu i nie wiem czy kiedykolwiek byłbym w stanie to zrobić

update:
obiecane zdjęcia:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W weekend przymierzam się do podmianki.
Żałuję tylko że na schowku na okulary z lusterkiem (czyli na części której potrzebuję) są delikatne rysy.
Po założeniu zobaczę jak to wygląda więc może się okazać (na koniec) że jeśli rysy będą zbyt widoczne, to się rozmyślę i będę szukał kolejnego panelu.

Ostatnio edytowane przez edmun ; 04-01-2017 o 10:25
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem