Dziękuję bardzo wszystkim.
Z racji że po 18-tej już jest ciemno - to raczej w tygodniu nie będę miał kiedy do tego usiąść, ale kto wie czy na weekend nie uda mi się tym pobawić.
@
arturek
- ja to Ci w ogóle już dawno piwo wiszę. Jeszcze raz dziękuję - jak zwykle.
@
mayak
- o ile panel (cały) może (kto wie) się różnić między sobą, o tyle sam wkład (ta opuszczana winda) czyli uchwyt na okulary na moje oko wygląda wręcz identycznie i ma identyczne wymiary. Jak się będę brał za to, to planuje to nagrać, bo taki "upgrade" naprawdę mi umili moje autko.
Cały uchwyt na okulary (wraz z lusterkiem) bezproblemowo wyciągnąłem z panelu i przykładałem na oko w aucie do swojego panelu, to wygląda rozmiarowo identycznie, z zewnątrz nawet wygląda że jest to samo, tyle że różni się że ma właśnie lusterko.
Postaram się podrzucić jakąś fotkę porównawczą w międzyczasie zanim to rozbiorę.
Cytat:
|
gdy to wyjmiesz, to zobaczysz śruby torx (gwiazdka) które nalezy odkręcić
|
Właśnie to mnie najbardziej zastanawiało, bo mam przecież panel na stole i widzę gwinty, więc tak myślałem że jakoś do tych śrub trzeba się dostać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Głupi ja - mogłem się domyślić sam, ale pewnie najpierw musiałoby być chociaż piwo na stole, żeby potem zaczęła działać logika plastikowych klocków
Cytat:
@edmun - najpierw trzeba wyczepić tą część panelu z mikrofonem. Wtedy widać śruby, o których pisze
@ arturek
. Po odkręceniu śrub trzeba uważać by cały panel nie poleciał Ci na dół i nie poobrywał tych delikatnych taśm zasilających oświetlenie LED RGB.
|
Właśnie o tym pamiętałem, chyba nawet Ty mi to wspominałeś dawno temu jak zamawiałem ten panel
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli ten upgrade mi się uda, to następnym na pewno będzie podświetlana gałka zmiany biegów i podświetlane progi. Linków proszę nie podrzucać bo na razie i tak mnie nie stać, żeby cokolwiek sobie znowu kupić.
Niestety adaptacyjny tempomat nie jest chyba mi pisany, bo jest trochę dużo z tym zachodu i nie wiem czy kiedykolwiek byłbym w stanie to zrobić
update:
obiecane zdjęcia:
W weekend przymierzam się do podmianki.
Żałuję tylko że na schowku na okulary z lusterkiem (czyli na części której potrzebuję) są delikatne rysy.
Po założeniu zobaczę jak to wygląda więc może się okazać (na koniec) że jeśli rysy będą zbyt widoczne, to się rozmyślę i będę szukał kolejnego panelu.