Cytat:
Chyba nie nadążasz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ...
|
Może...
Z faktu, że na każdej pralce w USA musi być disclaimer, że nie należy w niej prać kota a na kuchence mikrofalowej, że nie należy do niej wkładać dziecka wysnuwasz bardzo daleko idące wnioski...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To, że zabiegam w mojej polisie ubezpieczeniowej domu aby była ochrona także przed skutkami upadku meteorytu nie oznacza dokładnie nic więcej niż to, że staram się mieć wszelkie możliwe klauzule. Nawet więcej - mimo walki o tę klauzulę w skuteczny upadek meteorytu na mój dom po prostu nie wierzę...
To samo dotyczy producentów.
Klauzula o zdjęciu odpowiedzialności nie stanowi nijak (nie odwołuje się do) kryterium prawdopodobieństwa wystąpienia zdarzenia nią opisanego/nią wykluczanego. To czysta formuła prawna wymuszana konstrukcją szczególnie amerykańskiego systemu prawnego.
Chyba jestem ostatni na forum, który neguje wagę aspektów bezpieczeństwa oprogramowania. Z drugiej jednak strony trochę za dużo wiem o złożoności tych systemów aby wierzyć w skuteczne a przede wszystkim MASOWE zagrożenie złośliwą ingerencją w ich funkcjonowanie... Trochę za wysokie kompetencje są tu niezbędne aby to realnie brać pod uwagę.
Gdyby Twoja argumentacja Ciebie samego przekonywała, to powinieneś wszystkie swoje pieniądze trzymać w (dużym) słoiku zakopane w ogródku, bo centralne systemy bankowe są dużo bardziej ponętnym celem ataków niż automotiv. Tylko nie myl ataków na dane jednej osoby (pojedyncze konto osobiste) a popatrz na to jako prawdopodobieństwo przejęcia kontroli nad całym systemem bankowym i atak na WSZYSTKIE konta na raz. Prawdopodobne czy nieprawdopodobne? Na pewno nie da się powiedzie, że niemożliwe! No więc gdzie trzymasz pieniądze?
Cytat:
... nie wiem jak reszta ale ja chętnie pozbył bym się komunikatu przy rozpoczęciu nawigacji ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...
|
W Pioneer Avic F930BT w Hondzie mojej żony umiałem to zrobić.
W Sync2 wiem gdzie to siedzi, ale konieczność posiadania podpisu cyfrowego Forda jakoś skutecznie uniemożliwia mi ingerencję...
BTW - wpisuje się to w powyższy długi post co się da a co jest mało realne...
Co do "istotności" zmian. Zauważyłem jedną bardzo istotną zmianę - liczba "15128" w opisie identyfikatora softu zmieniła się w sposób zauważalny na "16180". Nic więcej w oczy (na razie...) mi się nie rzuciło...
Cytat:
|
...
Stage 1 - guzik do otwierania bagażnika ze środka,
Stage 2 - otwieranie nogą ?
|
1) bez większego problemu podłączyć można jakiś przełącznik od nocnej lampki do przewodów styku na klapie bagażnika ...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2) nie da się, bo "nogę" obsługuje moduł bezkluczykowy a takiego kawałka softu w nim nie zimplementowali i amba...