Temat: [Focus 2011-2014] Słabe ogrzewanie wnętrza 1.6 ecoboost
View Single Post
Stary 03-01-2017, 18:45   #15
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Słabe ogrzewanie wnętrza 1.6 ecoboost

Cytat:
Napisał ogur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
okazało się ze problem to znikający płyn chłodniczy, na przeglądzie najwidoczniej mimo zgłaszania problemu nawet nie raczyli dolać, aczkolwiek sam byłem zdziwiony ponieważ w zbiorniku jest powyżej minimum ale otwór który powinien zassać płyn nie był zanurzony, dolałem 0,5l i jest ok, ale po jakimś czasie znowu zaczął słabiej grzać i znowu dolałem teraz trzeba będzie namierzyć dlaczego płynu ubywa, trop idzie na uszczelkę pod głowicą ponieważ wymieniałem ostatnio świece i zauważyłem ze przy dwóch jest trochę oleju, auto ma przebieg 60 tys. nieco mnie to dziwi... jeżeli ktomuś ubywa płynu i namierzył dlaczego będę wdzięczny za info.
Stawiam na mikropęknięcia głowicy, a to poważniejsze od samej uszczelki pod głowicą...głowica do wymiany + zrobienie rozrządu, spore koszta czuję Cię czekają....albo w ogóle nowy silnik....nie żartuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem