View Single Post
Stary 03-01-2017, 19:52   #24
MAdam69
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Odczuwalne drgania karoseri w 1.6 tdci 115km

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, szczególnie użytkownikom 1.6 TDCI mk3 95km i 115km. Użytkuję auto od połowy listopada 2016, dlatego mam tylko zimne warunki i nie wiem jak będzie z telepaniem w upały, aż strach pomyśleć... Jednak nawet teraz po codziennym użytkowaniu, zauważam, ze dzieje się tak na rozgrzanym aucie, ale niekoniecznie tylko silniku, tzn wsiadam rano jadę 25km i na miejscu jest jeszcze w miarę ok, za 8 godzin wracam z pracy (silnik przez 8 godzin to raczej wystygnie do temp. otoczenia)i teraz jeżeli jadę prosto do domu to też ok jeszcze, ale... jeżeli mam np. podczas drogi powrotnej przystanki tak nawet 2-3 godzinne, typu market, znajomi, szkoła po dzieciaki itp. to już przy domu telepie wyraźnie (w stronę do pracy gnam i nie mam przystanków Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
Moja jakaś tam konkluzja z tego, że może faktycznie (kolega "bleekm" pisał o fabrycznych poduszkach )jak te fabryczne gumy od poduszek zmieniają pod wpływem temperatury swoje właściwości to nie dają rady z dieselkiem 1.6 od PSA
MAdam69 jest offline   Odpowiedź z Cytatem