View Single Post
Stary 04-01-2017, 10:35   #26
hak64
ford::advanced

Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
Domyślnie Odp: Mandatowa zabawa w kotka i myszkę - kiedy to się skończy?

Cytat:
Napisał alfonso Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak serio to znowu po mnie "jadzieta" hurtem. Forumowy funclub ubijania? Zawsze aalfonso winny.
Tak na serio, to zakładając jakiś temat wypadało by zapoznać się ze stanem prawnym, warunkami dokonywania pomiarów, kontroli, czy choćby możliwościami służb. Uzależnienie wysokości mandatów od osiąganych dochodów jest u nas niemożliwe. W postępowaniu sądowym owszem, ale nie w postępowaniu mandatowym. Konfiskata pojazdu pijaka także nie wchodzi w rachubę. Po pierwsze typowy pijak jeśli jeździ, to jeździ wrakiem, którego koszt holowania i złomowania przekroczy wartość samego auta. Po drugie, jaki problem jeździć autem babci, szwagra, czy innego pociotka, a skoro to własność osoby trzeciej, to całe rozporządzenie, policjant będzie mógł poskładać w kostkę i włożyć w buty - będzie wtedy wyższy... Pytasz kiedy sie skończy łamanie prawa? - Nigdy! Zawsze znajdą się tacy, którzy mają przepisy w d... i nic tego nie zmieni. Jedni zostają policjantami inni złodziejami A ukrócenie tego procederu, to ograniczenie praw wolnościowych, drastyczny wzrost podatków (służby same się nie finansują), a policyjne państwo juz mieliśmy i nic dobrego z tego nie wyszło. Nie sadzę, by świadomość, ze na każdym skrzyżowaniu zrobią ci fotkę do albumu rodzinnego kogoś ucieszyła i mam nadzieję , że nigdy do tego nie dojdzie. Wreszcie najbardziej rażąca treść
Cytat:
Napisał alfonso Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
d razu powiem, nie głosowałem, z PISu nie jestem
Trzeba faktycznie mieć nierówno pod sufitem, żeby politykę mieszać z bezpieczeństwem na drogach, bo fakt, która partia dorwała się akurat do koryta ma takie samo znaczenie, jak to czy wstanę z łóżka lewą, czy prawą nogą. Dla ułatwienia dodam, że prawa, to ta w której paluch prawej nogi znajduje się po lewej stronie...

Ostatnio edytowane przez hak64 ; 04-01-2017 o 10:37
hak64 jest offline   Odpowiedź z Cytatem