Cytat:
MaXyM czy już podłączyłeś sprzęt na stałe?
Jeśli tak, to czy mógłbyś się pochwalić i wrzucić jakieś fotki z opisem jak i gdzie się podpoiłeś?
Co prawda mam S-maxa ale to pewnie nie wielka różnica.
Z góry dziękuje.
Dzięki również za cenne pierwsze spostrzeżenia i uwagi.
|
Podlaczylem. Jeszcze jestem w pracy, wiec media wrzuce pozniej.
Tak na szybko
- problemow z zasilaniem przez modul GPS nie ma (jak pisalem wczesniej jest to podobno nowa wer. modulu, wiec moze ulepszona)
- 128GB karta Kingston dziala (sformatowana w kamerze)
- widocznie rozmyty (choc bez tragedii) obraz przy lewej i prawej krawedzi kadru. Chyba im bardziej blizej rogu tym gorzej. lewa strona jakby bardziej niz prawa. Ale nadal jest nieporownywalnie ostrzejszy od G1WH
- najwiekszy problem to drzenie obrazu. To bylem zdziwiony, jak nagranie zrealizowane w stojacym aucie podskakiwalo w rytm muzyki. A nie bylo glosno. Oczywiscie drzy tez w trakcie jazdy po kostce brukowej etc. Na DCT dostalem odpowiedz ze jest luz miedzy kamera a modulem GPS, zeby wkleic cos miedzy, po przeciwnej stronie modulu niz zlacze zasilania.
- Naciskajac przyciski kamerka sie ugina. unkt podparcia na module GPS jest poza obszarem dzialania sily nacisku. Ugiecie nastepuje chyba dzieli elastycznosci polaczen elektrycznych na zlaczu zasilania.
- Jakosc dzwieku jest gorsza niz w mojej dwuletniej G1WH (bardziej stlumiony)
- Chwalony wczesniej za zgrabnosc zasilacz ma mala wade: trzyma sie w gniezdzie zapalniczki tak ledwo ledwo. Wystarczy lekko pociagnac za kabel i sie wysuwa. Ale ma ladna niebieska diode Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- Szyba w MDO jest tak nachylona (w SMax tez), ze b niewygodnie jest korzystac z wyswietlacza w kamerce (ten patrzy b. w dol)
To tyle na razie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.