Cytat:
|
prosze bardzoo opinie na temat silnika ecoboost 1.0 100 Km[spalanie ;osagi] W styczniu odbieram z salonu focusa. Bardzo dziekuje za informacje
|
Witam i odpowiadam na tyle ile moge po przejechaniu ok 3 tys km tym autkiem. W listopadzie kupilem takie auto dla zony. Cel uzytku glownie krotkie odcinki 3-10 km, 2-3 godzinki postoju itak kilka razy w ciagu dnia. Na co dzien jezdze swoim mondeo 2.2 diesel 174 konie, wiec miałem obawy co do tak małego silnika. Ale pierwsze oceny na plus. rocznik 2016, z przebiegiem 16 tys.km. Od zakupu zrobione ok 3 tys km i Srednie spalanie 6,6 litra. Na drugim komputerze wyzerowanym 900 km od zakupu jest 6,5 ( zrobione ok 2100). Na tym odcinku wiekszosc bo ok 1400 km to trasa (predkosc 110-140), reszta to miasto , korki swiateczne itp. Skrzynia 5 biegów nie jest problemem, poniewaz biegi sa długie, na 2 biegu smiało pow 90 jak przeciagniesz, max na 5 biegu 197, do 170 ok, potem troche to trwa. Silnik elastyczny. Wyjezdzajac z salonu w Niemczech (tu mieszkam) do domu 52 km, spokojna jazda ok 80km/h, zadko kiedy zwalniane lub przyspieszane, spalanie 4,4 litra. Pozniej juz nigdy tyle nie uzyskalem. Ogólnie autko ok (na trasie dokuczliwy brak tempomatu-moje przeoczenie w zamowieniu). Fajna sprawa system Synch-2 duzy ekran dotykowy. Model 5 drzwi ale nie kombi, a ztego co wiem to zamowiłes kombi. Bardzo cichy silniczek.
Bump:
Bump: