Temat: [Mondeo 2000-2007] Wymiana Sprzęgła i padnięty silnik
View Single Post
Stary 06-01-2017, 19:11   #3
mortt
ford::beginner

Imię: Krzysiek
Model: Focus MK1
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 99
Domyślnie Odp: Wymiana Sprzęgła i padnięty silnik

Cytat:
Napisał Ricards Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam was wszystkich. Jestem po wymianie sprzęgła u mechanika i samochód kompletnie przestał pracować, silnik klekocze i ma straszne drgania. Obroty nie falują jeżeli o to chodzi, a po dodaniu gazu gdy obroty sa powyzej 2 tys. tak jakby samochod zaczal praować normalnie. Kable, cewka zapłonowa i dwa razy były wymieniane świece. I zero poprawy, mechanik mnie postraszył, że niby może być to uszczelka pod głowicą lub pękniety pierścien na tłoku o ile się nie myle, ale na kompresji na każdym cylindrze wyszło po 14. A podobno jest to bardzo dobra kompresja. Możecie mi pomóc, bo jestem załamany. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla mnie to brzmi jakby mechanik źle założył sprzęgło. Do fordowskich najczęściej trzeba specjalnego przyrządu do założenia sprzegla, które zapewnia równomierne dokrecenie. Ponieważ z tego co piszą w innym wątku, o sprzęgłach - mamy w większości przypadków sprzegla samonastawne. Inaczej może pojawić się właśnie bicie i szybsze zużycie

tapniete z telefonu.
mortt jest offline   Odpowiedź z Cytatem