View Single Post
Stary 06-01-2017, 21:47   #1
sstoks
ford::amateur

Imię: Paweł
Model: C-max grand
Silnik: 1,5
Rocznik: 2016
Domyślnie Ford Polska a reklamacja na powłoke lakiernicza

Drodzy Państwo krótka historia co mnie spotkało, wszelkie sugestie mile widziane. W 2003 roku zakupiłem w salonie POL-MOTORS Wałbrzych Forda Focusa mk1, posiadałem go do roku 2008 ( cały serwis i naprawy wykonywane tylko w tym w serwisie gdzie go kupiłem ) W roku 2008 zakupiłem focusa mk2 również w tym salonie i znowu wszystkie naprawy + serwis wykonywane u nich. W 2015 roku pojechałem do nich na przegląd powłoki lakierniczej, Panowie podbili książkę serwisowa i wszystko było ok, w 2016 roku salon i serwis został zlikwidowany, wiec na przegląd udałem się do DFS-MOTORS Świdnica tam Panowie stwierdzili wykwity rdzy na tylnej klapie oraz lewym tylnym błotniku wypisali papiery i kazali udać się do serwisu który posiada lakiernie. W listopadzie pojechałem do Bemo -Motors w Luboniu, panowie porobili zdjęcia,skany książki serwisowej i kazali czekać na odpowiedz FORD Polska. Po około miesiącu dostałem telefon z Bemo-Motors ze gwarancja nie została uwzględnionaz powodu wykonania przeglądu w nie autoryzowanym warsztacie w 2015 roku ( okazuje się że POL-MOTORS Wałbrzych przestał nim być, a nikt tym fakcie mnie nie poinformował) 15 grudnia wysłałem do Ford Polska maila z moja reklamacja ale do dziś nikt nie odpisał, telefon na infolinii wciąż nie odpowiada. Czy waszym zdaniem jest szansa na naprawę i dalsza gwarancje?
sstoks jest offline   Odpowiedź z Cytatem