Cytat:
|
Jestem zawodowym programistą i moje zdanie jest takie:
Aktualizacje poprawiające błędy powinny być darmowe (szczególnie w okresie trwania gwarancjii).
Aktualizację wprowadzające nowe funkcjonalności powinny być płatne.
|
Nie jestem zawodowym programistą, ani nawet namiętnym userem komputerów. Użytkuje zawodowo urządzenia, drogie urządzenia do których producent co czas jakiś dostarcza nowy soft na własnej stronie www i można go sobie samemu aktualizować jeśli się potrafi. Ja nie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Można też sprzęt zawieść do serwisu i aktualizują za free. W aktualizacjach zdarza się, że przybywają nowe funkcjonalności, ale przede wszystkie naprawiane są błędy. Aktualizacje średnio pojawiają się 2-3-4 na przeciągu 5-6 lat powiedzmy. I ważne aktualizacje w moich sprzętach zawodowych, a także semi PRO nigdy nie mają związku z bezpieczeństwem, nigdy.
Tak samo powinno być z softem do sterowania nowym samochodem. Kwestia tylko czy firma jest troskliwa o klienta i o swój wizerunek, czy ma na to wywalone.
Pozostaje właśnie kwestia bezpieczeństwa aktualizacji softów do autek w domowym zaciszu. Tu jest problem bo moglibyśmy sobie coś nagmerać i pozbawić się np ABSu.
Wszystkie aktualizacje za freee powinny być robione w ASO przy byle jakiej okazji, byle jakiej wizycie. Te związane z bezpieczeństwem przymusowo. Te "poprawiające samochód" wedle uznania właściciela. Nie mówiąc już o przeglądach gwarancyjnych za które kapustę niezłą się płaci.
Tak na marginesie jak mam Foczkę z 2010 roku to było do niej nowe oprogramowanie sterujące tym promem kosmicznym
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ps.
zupełnie bez sensu te stawanie w obronie stacji obsługi, no bez sensu zupełnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i żeby to użytkownicy nie raz walnięci po rogach przez ASO
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.