08-01-2017, 21:09
|
|
|
ford::advanced
Imię: Paweł
Model: 3x C-Max
Silnik: 1.8 TDCi / 1.6 TDCi (109 KM) + FAP / 1.6 TDCi (109 KM)
Rocznik: 2006,2006,2004
|
Odp: Długo utrzymujące się wysokie obroty po zimnym rozruchu
Cytat:
Zgadzam się, temperatury są powalające, choć w mojej okolicy było -21 (teraz idzie na rekord -24).
Dziś późnym wieczorem postanowiłem jeszcze raz odpalić i przegonić autko. Zapłon poszedł identycznie jak opisałem w pierwszym poście, lecz tym razem nie zmalały obroty, gdy uruchamiałem systemy elektryczne (tj. do rozmrażania szyb). Zamiast tego po prostu zacząłem jechać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Najpierw powolutku po okolicy, max 30 km/h, a gdy silnik lekko się rozgrzał, to wtedy wyjechałem na miasto i zaliczyłem kilkanaście kilometrów.
Będę powtarzać, aż mrozy osłabną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Dla mnie przyjemnie było to przeczytać, nie każdy umie dbać o auto i pielęgnować żeby służyło, oby tak dalej a reszta zazdrości nowego ecoboosta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|