View Single Post
Stary 09-01-2017, 17:38   #11
Stary Grzyb

Domyślnie Odp: Pierwszy Focus (MK II w benzynie z automatem)

Z tymi komisami to chyba nie tylko w Gnieznie:]
Obecnie oferty prywatne to niestety tylko ułamek wszystkich ofert. Kiedyś zapieralbym się nogami i rękoma przed wejściem do komisu, jednak moje podejście zmieniło się od momentu kiedy co drugi właściciel lawety zaczął sprowadzać samochody. W przeciwieństwie od handlarza, w komisie dostanę dowód zakupu co daje mi jakąś szansę na dochodzenie swoich praw. Z artykułów/tv motoryzacyjnych wiem, że w komisy szukają zarobku jak tylko się da, gdzie najwięcej mogą zyskać przy drogich samochodach. Z opini wiem, że przy autach 10-15k opłacalność kabinacji jest średnio opłacalna. Być może to tylko moje usprawiedliwienie i oszukuje sam siebie, jednak w akcie desperacji zajrzałem do komisu. jest w Szczecinie komis, który sprowadza fordy z pewnego źródła (serwis czy jakiś dealer). Facet reczy za przebieg (wpisuje w umowe) i inne tam wodotryski zapewnia. Faktem jest, że przyprowadzane auta są zadbane i długo nie stoja.
Jutro idę oglądać świeżego Focusa(nie ma go na necie bo mam rezerwacje, więc linka nie podam). Dostałem VIN.
Może ktoś z niego coś wyciągnąć:
WF05XXGCD56L72319
Czy 1.6 115KM nadaje się do gazu?
  Odpowiedź z Cytatem