View Single Post
Stary 10-01-2017, 21:34   #30
MAdam69
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Odczuwalne drgania karoseri w 1.6 tdci 115km

Cytat:
Napisał bleekm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na 115km drga o wiele mniej niz 95km wiec jak ktos jeszcze softu nie wgral do 95km to niech sie niezastanawia. Ale i tak mk3 to 10 razy mniej drga niz laguna z 2012 roku. Tam drgania czuc nawet na tylnych siedzeniach - patologia do kwadratu.
To chyba nie reguła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja mam wersje 115km/270Nm fabrycznie, tzn miałem, bo mam od 3 tygodni program V - ..... na 131km/337Nm i jest dokładnie to samo w tej kwestii, a żeby było bardziej zagmatwane to na hamowni przed wgraniem wyszło tylko 106km/289Nm i przy tych wartościach tak samo drgał. Oczywiście Foczka sprawniej się odpycha po programie, ale to nie jest zagadnienie w tym temacie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał Krzyschu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na budzie nie czuć drgań. Słupki A, czy mocowania amortyzatorów u mnie nie drżą (nie macałem całej budy). Za to silnik może służyć za shakera.
Wsiadłeś do samochodu?
No u mnie słupek między drzwiami kierowcy i pasażera z tyłu (nie wiem czy to A Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) też drga jak wysiądę z auta i pomacam, ale generalnie jak juz ktoś pisał najlepiej widać to na spuszczonym do połowy daszku przeciwsłonecznym kierowcy, a czuć najlepiej na du..e i nogach kierowcy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał nori76 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po zapoznaniu się z tematem stwierdzam, że zapewne chodzi tu o takie same drgania jakie występują w mojej wersji silnika. Też obstawiam poduchy. Dotychczas wymieniłem tę środkową, ale to nie ona winna. Jako drugą stawiam na tą od skrzyni. Wymieniłem tę środkową bo najłatwiej, ta od rozrządu też nie problem, ale najdroższa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Na tą od skrzyni wskazują mi też puknięcia przy szybszej zmianie biegów z 1na2 i 2na3 (słyszalne zwłaszcza jeśli nie tylko z fotela kierowcy). Czy u Was też "pukanie" przy zmianie biegów jest słyszalne? W służbówce 1,6 TDCI 115KM nic nie drży, ale pukanie jest słyszalne.
Nie, pukania przy zmianie biegów nie ma, ale pierwsi moi diagnosci od razu wskazali tutaj problem
MAdam69 jest offline   Odpowiedź z Cytatem