Dzięki koledzy za podpowiedzi.
Rozejrzałem się po aucie i oto co znalazłem:
1. Brak mikrofonu i brak wiązki
2. Wiązka modułu jest
3. Zwora (pajączek) jest o oznaczeniu CB
Będę chciał kupić moduł z USB - albo CS7T-14D212-Ax (jak znajde w sensownej cenie) albo 8M5T-19C112
1. Rozumiem, że przy module 8M5T-19C112-Ax tylko literka A daje mi język angielski? czy inne też da się na angielski przestawić? Jeśli tak to jakie literki to mogą być żeby była opcja angielskiego języka?
2. Jakiej zwory potrzeba do powyższych modułów - CA?
3. Znalazłem shcematy zwory CA i CB (w załączniku). Niektóre połączenia są narysowane linią przerywaną - co to znaczy? mam je krosować czy nie?
4. W zworze CA jest więcej połączeń niż w CB. Czy we wtyczce zwory są już piny do których podlutuje kabeli czy nie ma? Jeśli nie ma, to z czego te piny można dorobić/dobrać?
5. kable do mikrofonu rozumiem, że najłatwiej podpiąć pod piny 3 i 4 wiązki BT?
6. miejsce mam pod kwadratowy mikrofon. Czy ewentualnie okrągły tam wejdzie bez większych ceregieli? z kwadratowym nie jest tak łatwo w zakupie
7. macie jakiś patent na gniazdo USB? fabrycznie wychodzi mi że w S-MAx po lifcie jest gniazdo zamontowane w schwku między fotelami. Schowek ten jest inny niż u mnie. Zamontowałbym najchętniej jakieś uniwersalne gniazdo USB gdzieś w schwoku pasażera...ale nie bardzo mogę znaleźć coś takiego jak uniwersalen gniazdo USB (takie z możlwością przykręcenia gdzieś a nie tylko zwykła kńcówka na kablu).
8. Manetke do kierownicy już kupiłem - jedzie do mnie.
9. Czy poza powyższymi i ewentualnie rekonfiguracją w ELMConfig, jest jeszcze coś co przeoczyłem?
Czekam niecierpliwie na pomoc
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Obecnie rozpaprałem całe auto i chciałbym porobić przed złożeniem. Będę bardzo wdzięczny.