View Single Post
Stary 17-01-2017, 15:16   #46
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Re: Odp: jaki soft zaktualizuje serwis za darmo

Cytat:
Napisał kaan1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Koszt przestoju auta w serwisie kosztuje użytkownika więcej niż amortyzacja laptopa czy komputera w serwisie -...
Koledzy tak na serio, czy postanowili sobie pożartować???Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zupełnie się pogubiłem...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jaką ekonomię tu koledzy relacjonują - bo coś mi zaczyna zanadto aktualnym viceprem od rozwoju zalatywać...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Elementarz:
Serwis (ASO) ma własne koszty (np. wymieniona amortyzacja) i stara się je pokryć z własnych przychodów.

Koszty klienta (w tym czas tego klienta) wpływają na decyzje ekonomiczne serwisu (ASO) jedynie baaaqardzo pośrednio.... Jeśli serwis ASO zaczyna mieć problem z przychodami, to może dokonać analizy wpływu odczuć klientów na ten stan rzeczy i zwykle kończy się to przearanżowaniem recepcji, poprawą jakości kawy i dodaniem kruchych ciasteczek by klienci byli zadowoleni. Zazwyczaj działa. Na hali ludzie i tak mają co robić, więc jakoś nie widzę ASO, które wymyśla jak by jeszcze bardziej dociążyć swoich pracowników.

Każdy patrzy do swojego portfela.
Jak klient ma go wystarczająco gruby, to zawsze może założyć własne ASO, zdobyć autoryzację i być w nim obsługiwany na specjalnych zasadach... Reszta klientów nowego ASO zapewne szybko zacznie dywagacje takie jak w tym wątku...
Nie bardzo widzę sens tego rodzaju dyskusji...
Truizmy, że lepiej być młodym, pięknym, zdrowym i bogatym oraz być obsługiwanym bezpłatnie ale za to ze spełnieniem wszelkich oczekiwań są mi bliskie....Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tyle, że jakoś nie widzę by chciały się zrealizować mimo mych usilnych oczekiwań...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.