View Single Post
Stary 17-01-2017, 21:07   #39
nori76
ford::advanced

Model: Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 1.0 Ecoboost Hybrid 125 KM
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: Odczuwalne drgania karoseri w 1.6 tdci 115km

Cytat:
Witam

Też mi puka przy zmianie biegów i też tylko jak się dobrze auto nagrzeje, czyli po jakimś dłuższym odcinku jazdy.
Również obstawiłem poduszki, nawet wydawało mi się, że ta od skrzyni jest popękana, wymieniłem i dalej to samo. Ta przy rozrządzie jest niewylana, a tej przy skrzyni to nawet nie wiem jak sprawdzić.
Drganie silnika też u mnie występuje, na wolnych obrotach, czuć na lewarku i pedałach.
Jesli chodzi o ta srodkowa to faktycznie wymiana jej jest najlatwiejsza. Przy wymianie troche pobujalem silnikiem i zauwazylem ze ona ma tendencje do obijania sie obudowa o gorna czesc belki podwozia w ktorej jest zamocowana. Przy szybkiej zmianie lewarkiem kiedy sa duze przeciazenia moze pukac o ta belke stad taki odglos gluchych stukow. Gdzies w internecie widzialem takie wklady z materialu, z ktorego robia tuleje wahaczy do tej poduszki, ktore wypelniaja przestrzen w belce od gory i dolu, ale sporo kosztuja. Ciekawe czy to by cos pomoglo. Osobiscie kiedys podlozylem grubsze kawalki gumy miedzy belke a poduszke i przez chwile mialem wrazenie ze stuki ustaly, ale potem ta guma sie wysunela co swiadczy tez ze jednak poducha pracuje w pionie co zauwazylem bujajac silnikiem przy wymianie.
Poduche na skrzyni zeby wymienic trzeba wywalic filtr z obudowa i akumulator, jest troche grzebania. Z wierzchu wygladala u mnie ok wiec poskladalem bo i tak nie mialem nic na podmianke, ale jak sie ociepli musze zorganizowac cos na podmiane i sprawdzic, no chyba ze to ta przy rozrzadzie, nie mam porownania jak bardzo ten "cycek" od gory powinien sie dawac wgniatac, czy w ogole? A czy u Was silnik na tej poduszce od rozrzadu troche jakby jest nizej niz poziom poduchy?

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
nori76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem