View Single Post
Stary 18-01-2017, 10:40   #1
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Co może być powodem komunikatu "NO GPS"

Witam

Oczywiście długo się nic nie psuło a tu od wczoraj wita mnie na nawigacji komunikat "No GPS". Gdyby nic nie działało, to pewnie wiedziałbym gdzie szukać, ale problem polega na tym, że nawigacja działa. Pozycja samochodu jest bezproblemowo zaznaczona na ekranie/programie nawi. Nawet jeśli wcisnę przycisk "Info" na ekranie mapy, to pojawiają mi się moje współrzędne.

Jedyna opcja która nie działa, to po wejściu w menu nawigacji, kiedy nacisnę na "Lokalizacja pojazdu" to pojawia się błąd:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Na razie obstawiam, że wystarczy pewnie odłączyć akumulator na 15 minut, ale nie wziąłem żadnych narzędzi ze sobą, więc dopiero wieczorem będę w stanie to wykonać.
Czy ktoś wie co może być przyczyną?

Dodatkowo, proszę mnie poprawić jeśli się mylę - antena GPS to ta na dachu w którą wchodzi antena FM? Myślałem, że może sam coś nabroiłem, bo ściągałem panel podsufitki w weekend, ale nie wiem czy może mieć to jakiś związek.
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem