View Single Post
Stary 19-01-2017, 09:30   #469
Litwa525
ford::average

Imię: Damian
Model: Ford Mondeo Mk 3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 23.12.2004
Domyślnie Odp: Agresja na drodze i blokowanie pasa ruchu - wydzielona dyskusja

Temat autobusow juz gdzies przerabialismy wczesniej.. Nieraz przychamowanie nie zbyt gwaltowne a pasażer lezy na podlodze i kwiczy... stojacy tylem do kier jazdy zupelnie nie spodziewajacy sie zatrzymania leci bezwladnie... wtedy winny jest kierowca autobusu i mandat mu pisza chyba ze ma kamerke na ktorej widac kak mu uprzejmy kierowca osobowki zajezdza droge lub utrudnia wlaczenie sie do ruchu... Osobiscie wyjezdzajac z przystanku orientuje sie czy jedzie sznurek aut czy po tych kilku nieraz 6 czy 7 nie ma sporej luki ktora wykorzystam do wlaczenia sie do ruchu... nieraz powolutku ruszam az ktos laskawie wpusci. nieraz ktos sie przygapi wtedy ruszam a tu nagle sie pan czy tam pani obudzi i rura wtedy hamuje bo albo przejedzie albo zderzak moj pojedzie z osobowka.... sytuacji jest tysiace kazda jest inna... jak mnie ktos wpusci to czemu ja mam nie byc uprzejmy ogolnie kierowcy autobusu winni byc spokojni... nieraz po calym dniu turlania sie z predkoscia 40 km nerwy puszczaja. wiekszosc rozkladow jazdy jest zrobione tak ze na przejechanie np 43km odcinka wedlug rozkladu jazdu wystarcza 53 min przy czym mamy 23 przystanki po trasie i az 28 sygnalizacji swietlnych...powodzenia. niewykonalne.
Litwa525 jest offline   Odpowiedź z Cytatem