Temat: [C-MAX 2007-2010] szapranie autem podaczas jazdy 2.0TDCI
View Single Post
Stary 19-01-2017, 23:20   #17
damiancmax
ford::beginner

Imię: Damian
Model: C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: szapranie autem podaczas jazdy 2.0TDCI

Kurde, a myślałem, że 2.0 TDCI PSA to taki dobry silnik.. Ma ktoś problem, że za KAŻDYM razem przy gwałtownym przyspieszeniu ( obojętnie na którym biegu ) przy około 3 tyś obrotów auto wchodzi w tryb awaryjny? Tzn zapala się kontrolka z esp na stale i silnik wyraźnie słabnie na parę sekund i potem dalej normalnie jedzie? Potem już słabnie przy każdym przyspieszaniu właśnie przy tych obrotach, a trakcja cały czas świeci. Pomaga zgaszenie i odpalenie, wtedy auto jeździ całkiem normalnie, aż nie dostanie konkretnego "buta" i cała zabawa zaczyna się od początku. Filtry nowe. Przepustnica wyraźnie zabrudzona olejem przy połączeniach. Da coś czyszczenie?

edit:
Auto mam w zasadzie od początku września i przez pierwszy miesiąc, może trochę dłużej, nie było niczego takiego, a zaraz po kupnie zrobiłem nim w krótkim okresie jakieś 10 tysięcy kilometrów.
Szarpanie podczas jazdy ze stałymi obrotami co jakiś czas też miewam. Raz zdarzy się parę razy w tygodniu, innym razem mam miesiąc spokoju, ale z tego co wyczytałem to prawdopodobnie jest to wina tej przepustnicy, a co z tym przyspieszaniem?

Wysłane z mojego PE-TL10 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowane przez damiancmax ; 19-01-2017 o 23:49
damiancmax jest offline   Odpowiedź z Cytatem