View Single Post
Stary 20-01-2017, 20:51   #9
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Co może być powodem komunikatu "NO GPS"

I kolejny update przed weekendem. W teorii, moja teoria teoretycznie się potwierdza.

Po podrzuceniu żony do pracy, zauważam, że komunikacja między nawi a anteną jednak jako tako sobie radzi:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Następnie, aby dodatkowo sprawdzić czy coś się poprawi, przed wyjazdem do swojego miejsca pracy, odpalam auto, zostawiam na 10 minut przed odjazdem na chodzącym silniku przed domem. Korzystając z okazji autko ponownie mi się "rozmraża" a ja w międzyczasie myje felgi bo standardowo są czarne a nie błyszcząco srebrno-szare.
W czasie jazdy zauważam pozytywnie, że sygnału "przybywa":

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Aby jak tylko podjadę pod budynek biura, zauważyć, że fix "znika" a ilość satelit spada:

Oczywiście po zakończeniu pracy w drodze do domu widzę przez cały czas "No GPS" co potwierdza, że jest to raczej spowodowane faktem, że mam czarną dziurę na parkingu pod biurem i poprzez zbyt krótki czas włączonej anteny GPS w drodze do domu, nawi nie nadąża złapać wystarczająco satelit aby starczyło na kilka dni. W weekend jeszcze się przyjrzę. Jeśli na dłuższej trasie (czy też, w przypadku dłuższej jazdy autem) znajdę komunikat No GPS, będę dzwonił do kochanej firmy która zaoferowała mi (za pewne środki finansowe) gwarancję na ten mój pojazd.
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem