Kocur - może sie myle, ale w tym watku rozmawiamy o S-Maxie, a nie o Mondeo. Znajdź mi za te 9 stówek amory IVDC na tył do S-Max'a (ale nie w katalogu, a rzeczywiscie realne do kupienia), to przywożę ci butelkę Absoluta
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wtedy gdy wymieniałem swoja zawiechę to amorki IVDC
do S-Max'a były dostepne jedynie w ASO w cenie 1.950zł za sztukę, a jakos nie wyobrażam sobie wymienić tylko jednego...
Za troche poniżej 2 tysiaki kupiłem komplet amorów Motorcraft dedykowanych do fabrycznego zawieszenia sportowego plus mocowania i łożyska MacPersona plus jeszcze jakies tam pierdółki, a do tego miałem juz w garażu czekajace od paru miesiecy Eibachy.
Gdyby kupić markowe amory (do zawiechy zwykłej, a nie sportowej) i do tego markowe sprężyny (chociaż jeden z chłopaków tutaj, ZWY, wymieniał tylko amory i twierdził że wg Etisa springi do IVDC sa identyczne jak do zwykłej zawiechy) to spokojnie z ceną gratów zejdziemy w okolice 1,5kzł, czyli łącznie z kosztem wymiany całego zawieszenia mamy mniej niż za jeden amorek IVDC kupowany w ASO.
Gdybym dzisiaj stał przed koniecznością wymiany amorków IVDC, to o ile dostałbym je w okolicach 1kzł za sztukę, to nie zastanawiałbym się tylko je kupował.
Ale jesli nie ma opcji kupienia tych amorów w takiej cenie, to sorki, ale wydawanie 4 tysiecy na wymianę dwóch amorków w 10-letnim Fordzie, to jednak nie jest rzecz łatwa do przełknięcia.
A skoro są opcje które omijają taka konieczność i nie wpływaja negatywnie na auto, to dlaczego to tak krytykować
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
btw - ciekawe, że jakoś tak wielkiego krytykowania wywalania amorów nivo jakos nie spotkałem, chociaz to tez jest "downgradowanie" podobnie jak przy IVDC ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Juzek - tak się dość mocno zastanawiam - skąd takie Twoje stwierdzenie:
Cytat:
|
... jednocześnie próbujesz uwydatnić swoje zdanie ponad innych... zresztą nie pierwszy raz :-)
|
Nikogo nigdy nie namawiałem na to żeby zmieniał amory IVDC na zwykłe.
Nigdy nie twierdziłem że to jest w jakikolwiek sposób rozwiazanie lepsze od po prostu wymiany uszkodzonego na taki sam nowy, albo nawet regeneracji starego.
Nikogo tez nie oceniałem jesli chciał czy to pozostac przy IVDC, czy tez je wywalić - po prostu pokazywałem że nie jest to wielkim problemem.
No ale skoro takie cos uważasz za "wywyższanie swojego zdania"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ...