Temat: [Focus 1998-2004] 1.8 TDDI montaż komputera pokładowego
View Single Post
Stary 21-01-2017, 20:06   #39
zmulim
FCP member

Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: 1.8 TDDI montaż komputera pokładowego

Mam pytanko do osób posiadających kompa. Ja niedawno podpiąłem sobie też to cudeńko i wszystko fajnie działa. Jedna rzecz mnie interesuje. Chodzi o średnie spalanie. Czy u was też jest tak że po przekręceniu kluczyka i odpaleniu pokazuje się wam ostatni wynik średniego spalania z poprzedniej jazdy, a żeby rozpocząć nowe obliczanie trzeba wcisnąć przycisk R, bo jeśli tego nie zrobię to wciąż pokazuje wartość która była przy poprzedniej jeździe. Chwilowe i inne funkcje działają ok. Przykładowo jadę i pokaże mi średnio 6,5l/100km, zgaszę silnik, po jakimś czasie odpalam znów i jadę w trasę a na wyświetlaczu wyświetla się to stare spalanie czyli 6,5 , dopiero jak wcisnę R to zaczyna liczyć. Tak to ma działać? Pytam bo w VW taty jak odpali auto to komp zaczyna dalej liczyć średnie uwzględniając tamto poprzednie... Więc nie wiem czy coś źle podpiąłem? Ale kabelki leciałem idealnie wg schematu i wszystko ładnie pokazuje, schemat z foka24.de Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez zmulim ; 21-01-2017 o 20:20
zmulim jest offline   Odpowiedź z Cytatem