Cytat:
Witam. Jestem nowicjuszem tego dogrzewacza i sprawa wygląda tak ze nie dymiło ani nie gwizdało. To skoczyłem na kompa, kolega mechanik podpiął i stwierdził ze świeca żarowa padła. Wymontowałem to i rozebrałem, okazało się że świeca ok sprawdziłem na krótko, rozgrzewała się do czerwoności. Ale za to koszyk był przepalony i kanalik do paleniska zapchany, wyczyściłem i nowe sitko włożyłem. Złożyłem zamontowałem i chwila radości zaczęło chodzić chwile i znowu cisza. Znowu na kompa błąd coś z przegrzaniem i pompką,kolega mechanik stwierdził że Elektryczna pompka obiegu się skończyła, wymontowałem ją i rzeczywiście szczotki się skończyły włożyłem nowe ,pompkę wsadziłem słyszę że działa. Błędy skasowałem już sam i dogrzewacz ruszył ale znowu chwilkę i stop. Pomocy z góry dzięki.
|
Masz problem z płomieniem w palniku, a dokładniej z jego uzyskaniem o czym świadczy ten błąd . Na razie nie doszukiwałbym się winy sterownika.Moja rada jest taka - kup nową świecę a najlepiej używany sztyft żarowy,sitko nowe już masz,nowe uszczelki ,wyczyść palnik i powinno hulać.
Uszkodzony sterownik charakteryzuje się między innymi tym, że pokazuje błąd podzespołu pieca, który realnie jest sprawny.
To tak na szybko co wpada mi do głowy.