Temat: [Mondeo 2007-2014] DPF a wzrost poziomu oleju?
View Single Post
Stary 22-01-2017, 14:22   #80
Tomala1978
ford::average

Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: DPF a wzrost poziomu oleju?

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Fakt, ciagle miliony ludzi jezdzi autami nie wyposazonymi fabrycznie w DPF (ktore jeszcze nie wyszly z obiegu). To wg ciebie powod (albo usprawiedliwienie) aby usuwac DPF z aut, ktore sa fabrycznie wyposazone? Gratuluje logiki. A moze bys wolal zeby wraz z prowadzeniem kontroli DPF zabronic uzywac starych auta? Pomysl zanim cos napiszesz.
@Golson Stad, ze pozbawiasz pojazd elementow, ktore figuruja w jego homologacji.
Stary ja nie rozumiem Twojej logiki , cały czas chodzi o to że jesli padł dpf to koszt nowego jest kurewnie duży w stosunku do ceny samochodu . A usunięcie nie zrujnuje mojego budżetu i XXXXX mnie obchodzi aspekt prawny . Tak wolał bym go mieć ale jeśli padł to cóż ... będę truł wszystkich dookoła tak jak Ty w swoim 1,8 TDCI Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A poza tym to jak padnie dpf po wymianie gdzieś trzeba go składować i to jest problem ekologiczny. Poczytaj sobie artykuły który diesel jest bardziej ekologiczny stary dziesel w którym jest nie wiele części do utylizacji czy nowy w którym co chwila coś sie psuje i gdzieś trzeba te części składować ot cała ekologia .

Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 24-01-2017 o 12:28
Tomala1978 jest offline   Odpowiedź z Cytatem