Cytat:
|
Chcesz mieć kogoś na sumieniu?
|
Nie chciałem nikogo wprowadzać w błąd. Napisałem o stojącym samochodzie na podstawie własnych obserwacji. U mnie "
system ostrzegania o przeszkodzie z przodu pojazdu" na pewno działa jeśli zbliżam się do zatrzymującego się przed skrzyżowaniem samochodu. Wszystko dzieje się w ułamkach sekund, stąd może moja subiektywna ocena, że przy sygnalizacji postrzegam ten samochód jako stojący.
W instrukcji od przedliftowego MK4 pisze wyraźnie, że cyt. "
Układ reaguje wyłącznie na pojazdy znajdujące się z przodu i poruszające się w tym samym kierunku i nie zareaguje na wolno poruszające się lub nieruchome pojazdy."
W rzeczywistości, jak napisałem wcześniej, a sprawdziłem to kilkanaście razy celowo wymuszając taką sytuację, u mnie system działa przy zbliżaniu się do stojącego, czy też prawie stojącego samochodu. Nie ma mowy o pomyłce.
Natomiast raz zdarzyło mi się kilka dni temu, że system zadziałał na jadącego przede mną w tym samym kierunku rowerzystę. Jechałem ok. 80 km/h, a system zadziałał w odległości ok. 15-20 m od rowerzysty. Na drodze nie było nic innego. Uważam to jednak za przypadkowe. Nie miałem okazji zaobserwować tego po raz drugi.
@
Rafał A.(antek)
Niezależnie od wszystkiego instrukcja ACC ostrzega cyt. "
Nigdy nie czekaj na ostrzeżenie o ryzyku kolizji. Podczas jazdy jesteś odpowiedzialny za zachowanie prawidłowego dystansu i prędkości, nawet wówczas, gdy stosowany jest ten układ."
Ja traktuję system ostrzegania wyłącznie jako awaryjne ostrzeganie i do jego zadziałania dopuszczałem tylko w ramach celowych testów, na codzień staram się nie dopuszczać do tego, aby zadziałał. W ciągu niecałych 2 m-cy jeżdżenia z systemem zdarzyło mi się tylko raz jego zadziałanie niewymuszone przeze mnie (nie licząc wspomnianego rowerzysty).