View Single Post
Stary 24-01-2017, 11:12   #50
Michał_V6
ford::average

Imię: Michał
Model: Focus mk2 + Mondeo mk3
Silnik: 1,6 16v pb + 2,5 V6
Rocznik: 2006, 2004
Thumbs up Odp: 2,5 v6 buczenie spod maski, szarpie, falują obroty

Bump:
Cytat:
Napisał Rafał A.(antek) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wystarczy, o ile jest dostępny. podaj nr katalogowy,
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/...-jalowego.html

myślałem o czymś takim

Cytat:
Napisał Juzek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teoretycznie będzie szarpało na skopanym krokowym, bo zawiesza się jako otwarty i nie zamyka przy otwarciu przepustnicy. Dla PCM to jest nadprogramowa ilość powietrza nie zmierzona przez MAF i mieszanka jest zaburzona.

Podobne efekty daje nieszczelność w podciśnieniu

Tapnięte z Szajsunga MkIV
Tak mi się wydaje, bo jak puszczę gaz to nie schodzi obrotów na biegu. Powiedzmy jadę 60km/h puszczam gaz i on trzyma tą prędkość, muszę hamulcem zbijać dopiero się odblokowuje i hamuje silnikiem.

Dziwny przypadek, na biegu jałowym chodzi w miarę, po czyszczeniu równiutko a w czasie jazdy szaleje, to Ci przypadek. Może komuś się przyda na przyszłość, niech nie szuka tak jak ja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dzięki chłopaki za pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Michał_V6 ; 24-01-2017 o 11:14
Michał_V6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem