Odp: Zawarłem umowę o kredyt ratalny, ale nie otrzymałem towaru
Znów mędrkujecie a zero faktów.
Wracając do sedna.
Należy sprawdzić dwie drogi
-sprawa braku towaru po zawarciu umowy krwdytowej w mbanku i tzw. ubezpieczenie kredytu.
-warunki programu ochrony kupujacych.
W tym drugim przypadku i tak konieczna jest wizyta na policji w celu złożenia zeznań.
Idzie się tam niezależnie od tego co pisze allegro o terminach na rozpoczecie sporu, czasie na odpowiedzi itp.
Ja zgłaszałem to w ciagu mniej niż tygodnia, wiedząc że wtopilem juz kasę i trzeba to odzyskać.
Czekamy na nadanie numeru sprawy i list polecony z komisariatu.
Potem zgodnie z warunkami Programu Ochrony Kupujacych.
Na koniec, czyli po 3-4miesiacach od wizyty na policji kasa od Allegro jest na naszym koncie i wtedy oddajesz to co nalezne bankowi.
Po złożeniu zeznań na pewno zadzwonią do sprzedajacego z policji, jak sie wystraszy to odda kasę zanim zadziala procedura.
Innych rozwiązań nie polecam. Zalecam zero emocji, wizytę na policji i czekanie.
Żadnych zasteaszen, pomówień, wystarczy jeden sms ze od teraz sprawa zajmuje sie juz policja. Swoje odzyskasz.
Jak chcesz zemsty, satysfakcji, to po 7dnaich od zakupu spor allegro, po kolejnych 7dniach przekazanie sporu do obslugi allegro, skonczy się to wysłaniem ostrzeżenia do sprzedawcy a jak fobrze pocisniesz jeszcze to zawieszeniem konta. Na wiecej w temacie zemsty nie licz od allegro.
Ostatnio edytowane przez Antej ; 24-01-2017 o 19:27
|