Cytat:
|
Rozumiem,że ten samochód stał a nie się toczył/dojeżdżał do skrętu.
|
Dokładnie tak. Auto stało, przepuszcało ludzi na pasach.
Cytat:
stojące na światłach(chodzi mi o sygnalizację drogową)-to jest bardzo dobre miejsce na testy,zwłaszcza jak auta stoją w kierunku na wprost,a my skręcamy w lewo lub w prawo i mamy oddzielny pas do skrętu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
To jest właśnie bardzo zły test. FA inaczej reaguje jak tylko lekko skręcimy kierownicą. Tak jak pisałem - na łuku także 'omija' auta jadące przed Tobą na prawym pasie. Zdarza się jednak (mocny łuk), że je zlokalizuje. System idealny nie jest, ale działa zaskakująco inteligentnie jak na system z nieruchomą głowicą.
Ruch kierownicy czy nawet wrzucenie kierunkowskazuje powoduje, że FA inaczej traktuje to co wykrywa.
Bump:
Cytat:
Efekt Dopplera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Efekt dopplera ma sens, gdybyśmy stali w miejscu mierząc. A poruszamy się, więc nie jestem pewien, że to będzie miało zastosowanie. Masz gdzieś konkretny rysunek z rozkładem fal dla obiektów mierzonych poruszającego się i stojącego?