Cytat:
|
Niczego nie zawiniłem, a kłamać nie będę i nie muszę.
|
Zupełnie nie o to mi chodziło. Stracisz tam przynajmniej godzinę, z dojazdem to może i ze dwie. Na koniec dostaniesz do podpisania zeznanie, które nie będzie słowo w słowo tym co właśnie powiedziałeś (tak moim zdaniem powinien protokół wyglądać), a mocno sparafrazowanym czymś, a za miesiąc-dwa się dowiesz, że umorzyli.
1500PLN to dla Policji nie jest ładna sumka. Ładna sumka to 1500000, wtedy się można wykazać.
Moim zdaniem Allegro to powinni dawno zamknąć za to jak podchodzą do nadużyć.
Na AliExpress jak nie dostaniesz paczki, to nawet jak wysłali dostajesz PEŁNY zwrot.
Bez żadnego jęczenia, że to nie ich problem, że muszą poczekać co Poczta albo kurier im odpowie na reklamację. Tutaj nie dość, że mają złodziejskie prowizje od sprzedaży, to jeszcze wszędzie "to nie ich problem" i "radź se sam".
System komentarzy jest najgłupszym systemem komentarzy jaki widziałem gdziekolwiek. Na Couchsurfingu masz tydzień na wystawienie komentarza. Dopóki nie minie ten tydzień albo obie strony nie wystawią komentarza, to żaden się nie pokazuje.
Nie ma czegoś takiego, że dostajesz negatywa tylko za to, że w pełni słusznie wystawiłeś negatywa takiemu baranowi jak Twój sprzedawca. Nadal możesz napisać jedną odpowiedź do komentarza.
Nie wspomnę już, że takie transakcje jak Twoja powinny być zabezpieczane Escrow lub podobnie. Dostajesz towar, dopiero wtedy uruchamiany jest przelew do gościa.