Udało mi się znaleść, że Etis 2008.05 jest ostatnim ze schematami na płycie. Patrzyłem i okazuje się, że ten duży „przekaźnik” to moduł informowania o włączonych kierunkach na przyczepie. Było kiedyś na forum kilka wątków na temat różnych dziwnych zielonych diodek migających razem z przyczepą, choć nie udało mi się znaleść żadnego zdjęcia tego ustrojstwa.
Przekaźnik do przeciwmgielnych natomiast jest czymś normalnym, ale nie schematach nie ma niestety ani miejsca jego podłączenia (załączam zrzut bagażnika z Etis-a; kod tego przekaźnika to K125) ani też pokazanych kabli zasilających przyczepę.
Nic, kabelki od modułu migaczy zmostkuję, przekaźnik do przeciwmgielnych powieszę gdzie bądź, a zasilanie +12V pociągnę wedle schematu od bezpiecznika FB2 20A (prawdopodobnie pod skrzynką bezpieczników pod maską) jakoś progami.
Dzięki za pomoc, dam znać jak skończę jak poszło i czy działa zgodnie z oczekiwaniami
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak na przyszłość w razie gdyby wnuki szukały...